Houd rekening met het weer

Bekijk bij je voorbereiding welk weer en welke temperatuur je kunt verwachten. Een site als www.wunderground.com geeft naast de weersverwachting voor de komende 5 dagen, ook de geschiedenis van het weer in een bepaalde periode. Daaraan kun je zien wat voor weer je gemiddeld in die tijd kunt verwachten.

Let goed op de hoogtes (elevation) die op de kaart staan aangegeven, want 50 kilometer verderop kan het 2000 meter hoger en 20 graden kouder zijn. Zoek maar eens op een willekeurig moment naar de temperatuur in Las Vegas en van het nabijgelegen Kyle Canyon (Charleston peak)! Of vergelijk de temperatuur van Redding (Californië) met die van Lassen Vulcanic National Park. Of zoek eens op hoe warm het is in Furnace Creek (Death Valley) en hoe koud het op datzelfde moment is in Yosemite village.

Mark Twain (geboren in Florida, opgegroeid in Missouri) schreef: “De koudste winter die ik ooit heb meegemaakt was de zomer in San Francisco.” En dat klopt: downtown San Fran is soms 20 graden kouder dan Oakland aan de andere kant van de baai (door de beroemde mist).