Vliegveld

Volg op het vliegveld van je eindbestemming de borden met pictogrammen. Op dat vliegveld is voor jou geen enkele controle meer (geen immigration, customs of security check): je bent immers al in Amerika en je stapt alleen maar uit. Voor Amerikanen is vliegen binnen Amerika zoiets als met de bus gaan in Nederland. Het nadeel daarvan is dat op de kleine vliegvelden ’s avonds en ’s nachts bijna alles gesloten is.

Bagage en vervoer

Als je meer dan alleen handbagage hebt, volg dan bagage claim. Volg daarna ground transportation. Dat is bus en taxi, of iemand die je op komt halen. Zorg je zelf voor vervoer, dan kies je uiteraard voor bus of taxi.

Wil je opgehaald worden door een busje van je hotel, zoek dan naar de ‘courtesy phone’. Dat is een switch board met een lijst van hotels die je met één druk op de knop van de daar hangende telefoon gratis kunt bellen om te zeggen dat je bent geland en dat je wacht op de (gratis) shuttle van het hotel. Kijk van tevoren goed waar je precies staat, want de receptionist van het hotel vraagt daarnaar. De duurdere hotels laten de shuttle zo vaak langs rijden dat je gewoon kunt instappen, dan hoef je dus niet eerst te bellen.

Word je opgehaald door een bekende, houd er dan rekening mee dat de chauffeur in Amerika geen minuut mag parkeren bij de terminals, je moet dus klaar staan! ‘Effe kan toch wel’ of discussiëren met een politieagent, zoals bij ons in Nederland, is er in de States niet bij! Degene die jou ophaalt, kan niet op je wachten. Meestal is er wel in de buurt een plek (cell phone lot) waar chauffeurs in de auto kunnen wachten op jouw (mobiele) telefoontje dat je klaar staat.

Iemand ophalen met je motorhome is niet altijd mogelijk. Er zijn soms lage doorgangen (low clearance) waar wel een personenauto onderdoor kan, maar jouw motorhome niet. (Las Vegas) Of er zijn tunnels waar je met je propaantank niet in mag (zoals in Boston).