Maak thuis een plan

Begin te bedenken wat je wilt zien en bekijk op de kaart of dat een haalbare afstand is: New York en Las Vegas zijn dus niet te combineren, Zion en Bryce wel. Bekijk hoeveel mijl de trip zou worden, deel dat door het aantal dagen dat je hebt. Reken daarbij de eerste en laatste dag niet mee, en neem minstens 1 dag rust. Ga je 4 weken, deel dan dus door 25. Een mooi gemiddelde zou zijn per dag ongeveer 100 miles (160 km). Onze ervaring is dat de planning van het aantal miles ongeveer wordt overschreden met zo’n 50%. Reken daarom de afstand x 1 ½, want je rijdt altijd meer dan je had gepland: naar de campground, in de stad, even terug, afslag gemist, op zoek naar een supermarkt, op de campground zelf en zo voort; wij noemen dat de kruimelmijlen. Dat betekent dat je nog beter uit kunt gaan van 65 mijl (ruim 100 km) per dag.

Als je nu merkt dat je planning ver boven dat gemiddelde uitkomt, schrap dan iets van je lijstje.

Jakker de mooie plekken niet af, anders kun je er niet volledig van genieten en bovendien wordt het rijden een opgave in plaats van een plezier.

Veiligheid

Amerika is een veilig vakantieland, zowel op het gebied van verkeer als op het gebied van parkeren en kamperen. Op een camping wordt bijna nooit iets gestolen, is onze ervaring. Iedereen laat op de camping gewoon alles buiten staan. Op grote commerciële campings is vaak constante beveiliging, vooral bij stadscampings. In de stad zou je met je motorhome niet moeten gaan: je kunt er moeilijk parkeren en de criminaliteit in de steden is nu eenmaal hoger dan daarbuiten. Neem voor een bezoek aan het centrum van een grote stad de shuttle van de camping of gebruik het openbaar vervoer. Je camper staat dan veilig op de camping en je kunt in het centrum ontspannen rondlopen. Als je boodschappen doet en je motorhome parkeert op de parkeerplaats van een grote supermarkt, moet je natuurlijk wel alles afsluiten, maar de kans dat er wordt ingebroken is klein. Sta je ergens lang omdat je gaat shoppen in een mall of een outlet, dan kan het verstandig zijn je paspoort in je tas mee te nemen. Als er dan wordt ingebroken ben je wat spullen kwijt en dat is nog geen ramp, maar als je je paspoort kwijt raakt, heb je flinke problemen.