RandMcNally

Een uitstekende wegenkaart is van RandMcNally; het is een atlas met van elke staat minstens één kaart. Bij de winkelketen Walmart wordt deze atlas verkocht voor de helft van de normale prijs, omdat in deze goedkope uitgave alle Walmart winkels per staat staan vermeld, met adres en plaatsaanduiding. Het voordeel van deze lijst is dat eruit kan worden afgeleid hoe groot de plaats is. Walmart vestigingen zijn vaak dichtbij de snelweg en dus makkelijk bereikbaar; de zogenaamde superstores verkopen alles wat je nodig hebt: eten en drinken, kleren, fietsen, keukenspullen, tuinstoelen enzovoort. Je kunt daar dus in 1 winkel al je inkopen doen.

Over het algemeen is het toegestaan om op het parkeerterrein te overnachten (op een plaats aan de rand); dat kan in geval van nood een uitkomst zijn.

Het gebruik van de RandMcNally

De afstanden in Amerika zijn erg groot, naar Nederlandse begrippen. Reken daarom goed uit hoeveel kilometer (of mijl = 1,6 km) je wilt gaan rijden. Let daarbij op de schaal van de kaart. Omdat alle kaarten even groot zijn, maar de staten niet, kan 1 cm op de kaart de ene keer veel meer kilometer zijn dan op de andere kaart! Op de wegenkaarten staan geen hoogtes met kleuren aangegeven. Kijk daarom goed naar de hoogtes (elevation) die in feet (0,3 meter) op de kaart staan. Een rit door bergachtig terrein kan wel twee keer zo lang duren als een rit door vlak land. Je motorhome heeft meer moeite met bergopwaarts rijden dan een gewone auto.

State Parks en National Parks zijn altijd op de kaart aangegeven met een boom in het groen; let erop dat er wel een tentje bij is getekend, anders kun je er niet kamperen. Op de weg zijn Parks altijd bewegwijzerd met bruine borden (witte letters), terwijl groene borden juist de snelwegen aangeven.