Reserveren

Parks

Druk bezochte National Parks (Yellowstone, Yosemite, Zion, Rocky Mountains) moet je van tevoren bespreken in het hoogseizoen. State Parks met speciale faciliteiten zijn rond het weekend (vrijdag-, zaterdag- en soms ook zondagnacht, rond nationale feestdagen) vaak ook vol, vooral als er grote steden in de buurt liggen. Let er bijvoorbeeld op of er bij de camping een boat ramp is: dat trekt vissers en andere recreanten aan. Staat er in de camping-informatie ‘no motorboats’, dan weet je dat het een natuurlijke camping is, maar wel met waterrecreatie.

Het reserveren is door internet enorm toegenomen en gaat gemakkelijk via www.reserveamerica.com voor State Parks en via www.nationalparkreservations.com voor National Parks. Geef bij het reserveren aan dat je een RV (motorhome) hebt. Daarnaast is de lengte van je camper (motorhome) in feet belangrijk.

Er zijn altijd een aantal 'first come, first serve' plaatsen; als je voor 2 uur komt, heb je een grote kans op een plek.

Houd rekening met de 'spring break', de voorjaarsvakantie van colleges en university. Dan trekken heel veel mensen eropuit, met name naar de highlights waar het mooi weer is, zoals Lake Havasu. Met deze vakantie moet je rekening houden van half maart tot half april.

Commercieel

De commerciële stadscampgrounds is altijd duur; reserveren is eigenlijk niet nodig, maar het kan natuurlijk geen kwaad (via internet of een 1800-gratis nummer) te boeken als je zeker weet wanneer je daar komt. Alleen bij San Francisco, Los Angeles, Las Vegas en New York is reserveren altijd nodig.

Tip

Kies je volgende camping op tijd uit en zoek van tevoren naar een alternatief. De camping kan zijn opgeheven, overstroomd of tijdelijk gesloten en soms valt de camping enorm tegen: de beschrijving is mooi maar hij ziet er niet uit. Dan moet of wil je weg en de ‘next campground’ is soms een eind weg.