Registratie

Parks

Bij grote Parks kom je bij het ranger station waar je kunt inschrijven. Zorg dat je je rijbewijs bij je hebt en het kenteken van je camper weet. De ranger zal je een bepaalde campsite toewijzen, eventueel na je te laten kiezen tussen met of zonder hook up. De ranger kan ook zeggen dat je over de campground heen mag rijden om je plek uit te kiezen om dan daarna te registreren. Soms is er een apart inschrijfhokje aan de weg waar je kunt registreren. Pas bij die huisjes heel goed op dat je niet te dicht langs het ‘loket’ rijdt, want de bovenkant van je camper steekt iets uit en daarmee kun je gemakkelijk het dak van het huisje rammen (let maar eens op hoe vaak je daar een beschadiging ziet). Zorg dat je voor zonsondergang bij de ingang bent, want vooral State Parks gaan 's nachts dicht met een slagboom. Als je op tijd bent krijg de code van het hek, maar als je te laat bent, kom je er niet meer in.

Bij kleinere Parks, en buiten de seizoenen soms ook bij de grote, kun je zelf een plek uitkiezen (pick a site) en met behulp van een envelop betalen; de zogenaamde self registration. Daarvoor is gepast geld nodig. Die envelop met geld gooi je in een ijzeren paal. De enveloppen en die geldpaal vind je bij de ingang van de campground of een andere centrale plaats.

Tip

Rijd bij pick a site een rondje, onthoud het nummer van de plek die je wilt hebben en ga registreren. Houd er rekening mee dat de vaak smalle weg een ‘loop’ is, dat wil zeggen dat alles one way (eenrichtingsverkeer) is.

Commercieel

Op een commerciële campground ga je registreren bij ‘Office’. Hier kun je altijd met een credit card betalen. Je kunt hier in principe altijd terecht, ook 's avonds laat.