National Parks

Faciliteiten in de Parks

amphitheater = openluchttheater voor de presentatie van de ranger

boat ramp = plaats om je boot te water te laten

campgroundhost = de host (gastheer) is iemand die (gratis) full time op de camping staat (met full hook up, ook als de camping verder geen hook ups heeft) die informatie kan verschaffen of hulp (geld wisselen, hout verkopen) kan verlenen omdat de ranger niet altijd in de buurt is

day use area = het gebied voor niet-kampeerders, daar mag je ook komen, maar niet kamperen

dry camping = kamperen (ook met je camper) zonder aansluitingen

dumpstation = plaats waar je je rioolwater kunt lozen en drinkwater kunt innemen

drinkwater

dumpen

dumpster = afvalbak (bear proof = beveiligd tegen beren)

flush toilet = wc met stromend water

full hook-up = alle aansluitingen

hook-up = aansluiting (water, stroom of riolering, soms ook internet, kabel-tv of telefoon)

- water = water (let op de waterdruk, soms is een begrenzer nodig)

- electric = stroom (110V)

- sewer = riool (let op juiste aansluitingen)

- cable = kabeltelevisie

hot tub / jacuzzi = bubbelbad

laundry = wasserette (komt weinig voor in Parks)

pit toilet = wc zonder water (meestal een net chemisch toilet)

Toilet

pool = zwembad

ranger station = het (hoofd)gebouw, vaak met de receptie en informatie

ranger = boswachter (de ranger doet veel meer dan een Nederlandse boswachter: receptie, toezicht op de camping, politiewerk, onderhoud, wc’s schoonmaken, informatie verschaffen enz)

ranger program = in grotere Parks is er een openluchttheater waar presentaties worden verzorgd, met of zonder film of dia’s, door een ranger over de bijzonderheden van het park. Deze presentaties zijn gratis, maar desondanks van zeer hoge kwaliteit en geschikt voor jong en oud. Leuk en leerzaam.

Rangerprogram

restrooms = (gebouw) met wc’s

showers = douches

showertokens = meestal zijn de douches gratis, soms zijn ze coin operated. Voor de douche zijn dan quarters (muntjes van $ 0,25) of douche-muntjes (tokens) nodig

visitor centre = een groot gebouw in een groot Park met een museum, filmzaal en displays over het Park. Hier is ook alle camping-informatie te vinden.

WiFi = draadloze internet verbinding (soms bij het ranger station)

Tip 1

Als je zelf je campsite (plaats) mag uitkiezen, kijk dan altijd waar de restrooms zijn. Sommigen willen dichtbij (zodat je makkelijk naar de wc kan, zonder je campertoilet te gebruiken), anderen willen juist verder weg vanwege eventueel lawaai van de restrooms of mensen die langs je plek lopen.

Tip 2

Wissel de soorten campings af. Dry camping is leuk en vaak prachtig midden in de natuur, maar af en toe luxe en de mogelijkheid je kleren te wassen is ook belangrijk. Bovendien kun je alles (water en stroom) weer makkelijk bijladen bij full hook-up en kun je je apparaten (zoals mobile phone en pc) opladen aan het stopcontact (110V).

Tip 3

Elke camping heeft aparte plaatsen voor gehandicapten; in de buurt van de restrooms. Er zijn aparte plaatsen bij de campingtafel voor mensen met een rolstoel.