Campings

Commerciële campings

Er zijn grote ketens zoals KOA en Good Sam, maar ook individuele campings. Ze zijn vaak wat duurder en je vindt ze vooral in de buurt van steden. Met name KOA zit vaak dicht bij de snelweg, de plaatsen zijn ruim en er zijn veel faciliteiten (vaak een zwembad en een hot-tub/ bubbelbad). Je weet wat je kunt verwachten, de kwaliteit is altijd goed, maar de prijs is er ook naar. Commerciële campings hebben vrijwel altijd hook ups, restrooms en showers, een tafel en een barbecue per plaats en soms kabeltelevisie, een internetaansluiting of Wifi. Ook kan er een ‘game room’ zijn: een ruimte met speelautomaten. De betere camping heeft ook een laundry (wasserette) met automaten voor waspoeder en wasverzachter. Dat is handig als je onderweg kleding, handdoeken en beddengoed wil wassen. Op dit soort campings worden in het vakantieseizoen activiteiten voor kinderen georganiseerd. Op campings voor snowbirds worden zelfs sportactiviteiten en cursussen voor ouderen aangeboden.

Niet-commerciële campings (Parks)

Deze campings worden beheerd door o.a. de stad, de staat of de federale overheid. Ze bevinden zich in een National Park (NP), State Park (SP), State Forest, County Park (CO Park), City Park, National Recreational Area (NRA) of Engineering , De Parks zijn gewild: in de zomer, rond national holidays en op vrijdag- en zaterdag kunnen ze gauw vollopen, met name in de buurt van grote steden. Reserveren is gedeeltelijk mogelijk, maar er zijn meestal ook plaatsen voor wie het eerst komt: ‘first come first serve’. Reserveren gaat het beste via internet. Heb je niet gereserveerd en je treft het bord ‘Campground Full’ ga dan, als het niet te ver rijden is, toch even vragen. Soms heb je geluk en anders zal de ‘ranger’ (de beheerder is een soort boswachter) of de campground host je zeker verder helpen.

Campground full

State Parks en National Parks staan langs de Interstates en op highways aangegeven met grote bruine borden: State Park X NEXT EXIT (deze afslag).

Tip 1

Stop op tijd met rijden. Het is heel vervelend zoeken in het donker, zowel naar de camping als op de camping. En als de camping echt vol is, kan de dichtstbijzijnde volgende camping makkelijk meer dan een uur rijden zijn!

Tip 2

Elke camping heeft faciliteiten voor gehandicapten, waarmee in Amerika veel meer rekening wordt gehouden dan in Europa.

Tip 3

Rijd op de camping NOOIT harder dan 10 mph. Te hard rijden is gevaarlijk en storend.