Koop

De koop van een camper kun je vanuit Nederland goed voorbereiden met behulp van internet. Ons advies: koop bij een groot bedrijf, dan heb je service overal in de VS. Dat geldt ook voor het onderhoud van je koopcamper: een defecte accu met 3 jaar garantie gekocht bij de Walmart in Phoenix, kun je na 2 jaar bij een ander filiaal (bijvoorbeeld in Seattle) zo omruilen voor een nieuwe. Houd bij de verkoop rekening met de sales tax, die zit nooit verwerkt in de prijs. De materie is te complex om via deze site adequaat persoonlijk te kunnen adviseren.

In ieder geval is van belang:

registratie vereist een home-adres (van familie of vrienden, of je kunt vragen aan de verkoper of je zijn adres mag gebruiken; officieel moet je er wonen, maar niemand controleert dat) in de VS: je krijgt een tijdelijke license (kentekenbewijs) die moet worden omgezet in een permanente in de staat van het home-adres; daar moet je naartoe en je moet daar sales-tax betalen

ook voor de verzekering heb je adres in de VS nodig. het kan ook via een Nederlandse organisatie (Alessie All Insurance) maar dat is veel duurder dan in de VS zelf. De verzekering in de VS kan een Amerikaans rijbewijs eisen, dat kun je in 1 dag halen door af te rijden (gaat heel makkelijk).

op je kentekenplaat hoort elk jaar een sticker te komen waarmee je aantoont de belasting betaald te hebben. Die sticker wordt gestuurd naar je home-adres.