Huur

Wie de eerste keer naar Amerika gaat, moet beginnen met huren van een camper. Je kunt dat zelf regelen (je eigen vlucht boeken en een verhuurder zoeken) maar er zijn ook reisorganisaties die vlucht plus huur samen aanbieden. Dit moet je zelf uitzoeken, wij helpen daar niet bij. Begin maar bij “camper huren” in bijvoorbeeld Google.

Bekende verhuurders in Amerika zijn: Roadbearrv.com, Cruise America, El Monte en Camping World. Bekijk hun sites. Vergelijk de prijzen en let op: kale huur, het aantal vrije kilometer, kosten van huur van andere benodigdheden, verzekeringen en belastingen. Houd er vooral rekening mee dat alle prijzen ex-BTW zijn en dat het belastingpercentage (sales tax) per staat kan verschillen. De belasting moet je in Amerika afrekenen, dat kan niet in Nederland. De kosten van een all-risk verzekering zijn hoog.

Veel verhuurders en reisorganisaties eisen dat de klant eerst een dag in een hotel gaat en pas de volgende dag begint met huren. Ze willen voorkomen dat er een oververmoeide chauffeur met een jet lag achter het stuur gaat zitten. De eerste verhuurdag gaat grotendeels op aan ‘paperwork’, technische uitleg en boodschappen doen. Houd daar in de reisplanning rekening mee. Ga de tweede dag niet te ver, dan kun je nog terug met je motorhome als er iets niet goed is. Als er door mankementen reparaties nodig zijn, claim dan bij aflevering die reparatiedagen terug.

De laatste verhuurdag gaat op aan opruimen, schoonmaken en terugbrengen (ook weer met de nodige administratie). Denk erom dat de meeste taxi’s (naar het vliegveld) contant moeten worden betaald. Soms is het huren van een auto voor 1 dag handiger en goedkoper.

Huurpakket

Camper verhuurders bieden vaak een huurpakket aan: pannen, bestek, stoelen, beddengoed ed. Kijk goed naar de prijs, want het kan (zeker bij langere trips) goedkoper en comfortabeler zijn om die dingen te kopen. Twee pannetjes hoeven niet meer dan $25 te kosten, een goedkope set bestek heb je voor $10, een kussen kost $3, een stoeltje vind je makkelijk onder een tientje.