Alcohol, seks en drugs

Amerikanen zijn ondanks hun enorme porno-industrie bijzonder preuts, althans in de ogen van de ‘liberale’ Nederlanders. Topless wordt niet geaccepteerd; er zijn zelfs zwembaden waar tweedelige badpakken (bikini’s) verboden zijn. Ook kinderen moeten zich daar aan houden: je kunt je dochter van 7 absoluut niet in een bikinibroekje zonder bovenstukje rond laten lopen. Naakt in de sauna is ‘not done’; er zijn overigens (misschien daarom) weinig sauna-gelegenheden in Amerika. Ga ook niet op een afgelegen strandje helemaal uit de kleren, want dat is ‘indecent exposure’. Toen tijdens de halftime show van de Superbowl (al dan niet per ongeluk) een beha losraakte waardoor een tiende seconde een blote borst (Nipplegate- VK) was te zien, stond Amerika op zijn kop over zo veel schunnigheid.

Blijf in Amerika weg van drugs: zelfs wat flintertjes marihuana in een pijpje kunnen tot celstraf leiden. Je camper is een auto: na een joint of een biertje loop je het risico te worden beschuldigd van Driving under the Influence of alcohol or a controlled substance. Je mag dan van geluk spreken als je slechts het land uit wordt gezet.

In National Parks en veel State Parks is het bezit van alcohol verboden, maar normaal gesproken mag er niet worden gecontroleerd of je bier, wijn of whisky in je camper bij je hebt; het is ten slotte ook je huis. Maar als je overduidelijk buiten je camper alcohol gebruikt en zeker als je overlast veroorzaakt waarbij alcohol in het spel is, kun je in de problemen komen.

In een restaurant mogen kinderen onder de 18 jaar absoluut geen bier of wijn, ook niet als de ouders dat goed vinden. De waitress kan naar een legitimatie vragen. Hetzelfde geldt voor het kopen van alcohol in een winkel. Er is verschil per staat: in de ene staat wordt van bier tot en met sterke drank verkocht in de supermarkt, in de volgende staat kun je bier en wijn in de supermarkt kopen, in de derde staat is alleen bier verkrijgbaar en ten slotte zijn er staten waar alcohol (ook in bier) alleen te koop is in speciale winkels. Zo moet je bijvoorbeeld in Kentucky voor alle alcoholhoudende drank naar een ABC-store, soms tientallen mijlen verderop.